Burse - Fonduri mutuale

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast: „Companiile pe care le aveam în vizor aveau aşteptări prea mari referitor la preţuri. Acum sunt în linie cu disponibilităţile noastre.” În toamna lui 2021 compania atinsese maximul istoric de 2,2 mld. lei. În 2023 acţiunile TRP au minus 5%.

De la stânga la dreapta: Ştefan Musgociu (BVB), Lucian Anghel (CA TeraPlast), Alexandra Şica (TeraPlast), Alexandru Stânean (CEO TeraPlast), Radu Hanga (preşedinte BVB)

De la stânga la dreapta: Ştefan Musgociu (BVB), Lucian Anghel (CA TeraPlast), Alexandra Şica (TeraPlast), Alexandru Stânean (CEO TeraPlast), Radu Hanga (preşedinte BVB)

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.07.2023, 07:30 857

♦ Pe 3 iulie 2023 TeraPlast a aniversat 15 ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti ♦ Capitalizarea a urcat de patru ori în 15 ani, la 1,1 mld. lei

TeraPlast (simbol bursier TRP), producător de materiale de construcţii controlat de antreprenorul Dorel Goia, a reluat activitatea de scanare a pieţei pentru noi achiziţii, după ce, până în urmă cu câteva luni, preţurile solicitate de potenţialii vânzători s-au menţinut la un nivel ridicat.

„Constant ne uităm atât după achiziţii, cât şi după oportunităţi de a construi fabrici de la zero. A fost o perioadă în care proprietarii companiilor pe care le aveam noi în vizor aveau aşteptări prea mari în ceea ce priveşte preţurile solicitate, dar acum acestea tind să revină la un nivel care este în linie cu disponibilităţile noastre”, a spus Alexandru Stânean, CEO-ul TeraPlast, într-o conferinţă organizată luni, 3 iulie 2023, la sediul Bursei de Valori Bucureşti. „Cu toate acestea, noi nu facem achiziţii la normă, ci cumpărăm doar atunci când vedem o oportunitate.“

Compania a aniversat 15 ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, perioadă de timp în care capitalizarea a urcat de patru ori la 1,1 mld. lei.

În toamna lui 2021 compania atinsese maximul istoric de 2,2 mld. lei fiind în acel an cea mai performantă investiţie din prima ligă bursieră de la Bucureşti, cu un randament de 181%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO