Burse - Fonduri mutuale

Alro: În acest moment ne concentrăm să menţinem continuitatea activităţii

Autor: Andrei Chirileasa

19.01.2012, 10:35 227

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), una dintre cele mai mari companii din România, spune că analizează diverse soluţii pentru a evita reducerea producţiei ca urmare a scăderii livrărilor de energie electrică de la Hidroelectrica.

Totuşi, în cacul în care nu-şi va putea contracta întreaga cantitate de energie la costuri viabile din punct de vedere economic, Alro ia în calcul restructurarea operaţională şi închiderea temporară a capacităţilor de producţie mai puţin eficiente, se aratăîntr-o raportare a companiei transmisă Bursei de Valori Bucureşti.

"În momentul de faţă ne concentrăm să menţinem continuitatea activităţii, în ciuda dificultăţilor în alimentarea cu energie electrică", a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro.

"Suntem încrezători că vom putea găsi o soluţie acceptabilă în privinţa livrărilor de electricitate şi că ne vom putea implementa în continuare strategia de dezvoltare pe termen lung în România", a precizat Dobra.

Din cauza situaţiei de forţă majoră determinată de secetă şi de scăderea nivelului apei din lacurile de acumulare, Hidroelectrica şi-a redus livrările către clienţii cu care are contracte bilaterale, începând din septembrie 2011. Alro primeşte în prezent doar 50% din energia contractată de la Hidroelectrica şi a fost obligată să cumpere cantităţi mari de energie de pe PIaţa pentru Ziua Următoare (PZU) de pe OPCOM, la preţuri mai ridicate.

Alro încearcă acum să negocieze cu producătorii de energie un contract avantajos de livrare a energiei electrice, pentru a-şi continua activitatea. Compania susţine că toată energia pe care a cumpărat-o prin contracte directe a fost folosită în procesul de producţie şi că nu a revândut nimic.

Pe termen lung, ruşii de la Vimetco şi-au propus să devinăindependenţi din punct de vedere energetic, prin construcţia unei centrale de cogenerare cu o capacitate de 250 MW la Alum Tulcea, combinatul de alumină pe care Alro îl controlează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24