Burse - Fonduri mutuale

ASF scoate la concurs un post de analist financiar şi unul de actuar. Salarii de circa 7.000 de lei lunar

ASF scoate la concurs un post de analist financiar şi...

Autor: Liviu Popescu

09.09.2015, 00:00 4931

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că a scos la concurs un post de analist financiar şi unul de actuar, posturi care se află în cadrul serviciului actuariat şi analiză de piaţă, Direcţia supraveghere şi control, sector asigurări şi reasigurări. ASF nu menţionează nivelul salarial, dar potrivit declaraţiilor de avere ale salariaţilor instituţiei, un actuar câştigă în jur de 7.000 de lei lunar.

În declaraţia de avere a singurului analist financiar din serviciul actuariat şi analiză de piaţă, la funcţia acestuia este trecută poziţia de inspector control, cel mai probabil acesta fiind mutat pe poziţia de analist financiar după publicarea declaraţiei de avere. Acesta a avut un salariu de circa 6.000 de lei lunar. Analistul financiar trebuie să analizeze rezultatele firmelor de asigurări la nivel de piaţă şi să întocmească informări periodice cu privire la rezultatele şi indicatorii acestor companii.

Pe de altă parte, actuarul, adică specialistul în calcule statistice cu privire la asigurări, asigură suportul tehnic, prin furnizarea de analize şi monitorizează şi analizează indicatorii cu specific actuarial ai societăţilor de asigurare-reasigurare. ASF cere studii superioare economice, cu diplomă de licenţă şi experienţă de minimum doi ani pe poziţii similare. Depunerea dosarului de candidatură se face între 7 septembrie şi 18 septembrie pe adresa de e-mail a instituţiei, iar primele interviuri urmează să se desfăşoare între 7 şi 16 octombrie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO