Burse - Fonduri mutuale

Avocaţii de la Filip & Company au asistat acţionarii principali ai producătorul român de ambalaje biodegradabile Promateris în vânzarea a 24% din acţiuni către Pavăl Holding

Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

03.10.2022, 11:38 163

Firma de avocatură Filip & Company îi asistă pe omul de afaceri Florin Pogonaru şi pe Tudor Georgescu, CEO-ul Promateris, producătorul român de ambalaje biodegradabile şi compostabile, în vânzarea a 24 % din acţiuni către compania Pavăl Holding, controlată de Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionarii retailerului de bricolaj Dedeman.

“Intrarea Dedeman în acţionariat este o continuare firească a unei poveşti de creştere excepţionale şi sunt convins că va fi una dintre investiţiile lor cele mai bune”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.  

Echipa Filip & Company, coordonată de Alexandru Bîrsan, i-a inclus pe Olga Niţă (partener), Anca Bădescu (associate) şi Rareş Crâşmaru (associate).

Compania Promateris,  listată la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de 382 mil. lei, a raportat o cifră de afaceri  de 87,7 milioane de lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 3,5%, un rezultat EBITDA de 11,8 milioane de lei şi o marjă EBITDA de 13,4%, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Profitul net a fost de  4,9 milioane de lei, faţă de 9,6 milioane lei în perioada similară din 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO