Burse - Fonduri mutuale

Avocaţii de la Filip & Company au asistat Fondul Proprietatea în vânzarea participaţiei din Engie Romania într-o tranzacţie de peste 86 mil. euro

Alexandru Bîrsan, Partener Filip & Company

Alexandru Bîrsan, Partener Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

09.01.2024, 09:15 1081

Firma de avocatură Filip & Company a asistat Fondul Proprietatea în procesul de vânzare a participaţiei sale minoritare deţinute în Engie Romania, într-o tranzacţie a cărei valoare a fost de peste 86 de milioane de euro.

Finalizarea vânzării este supusă aprobării acţionarilor Fondul Proprietatea.

Echipa Filip & Company care a furnizat consultanţă juridică în această tranzacţie este formată din Alexandru Bîrsan (partener), Cristina Filip (partener), Andreea Bănică (senior associate), Lavinia Cazacu (associate) şi Raluca Rusu (associate).

„Această tranzacţie este o nouă reuşită notabilă între tranzacţiile Fondului Proprietatea de valorificare si lichidizare a portofoliului său. În acelaşi timp, Engie are oportunitatea de a îşi consolida deţinerea din România, deci este un veritabil win-win pentru toţi cei implicaţi”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni şi Achiziţii al Filip & Company.

Fondul Proprietatea are o capitalizare bursieră de 2,89 mld. lei. De la începutul anului acţiunile s-au depreciat cu 2,49%.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO