Burse - Fonduri mutuale

Băncile cresc miza pe firmele Mechel la 173,5 mil. euro

Băncile cresc miza pe firmele Mechel la 173,5 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar

26.07.2011, 00:04 669

Companiile siderurgice româneşti din grupul rus Mechel,controlat de Igor Zyuzin, intenţionează să atragă credite de lapatru grupuri bancare în valoare totală de 173,5 mil. euro pentrucapital de lucru şi refinanţarea unor credite contractateanterior.

Firmele în cauză sunt Mechel Târgovişte (COS), Mechel CâmpiaTurzii (INSI), Laminorul Brăila (LMRU) şi Ductil Steel Buzău careîn 2010 au avut afaceri care au cumulat aproximativ 500 mil. europotrivit informaţiilor publicate pe bursă şi estimărilor ZiaruluiFinanciar.

Acţionarii Mechel Târgovişte au aprobat recent contractareaîmpre­ună cu celelalte firme din grup a unor credite în valoare de50 de milioane de euro de la ING Bank şi o altă facilitate decredit în valoare tot de 50 de milioane de euro de la UnicreditŢiriac Bank destinate în principal pentru asigurarea capitalului delucru.

Totodată, conducerea societăţii a convocat acţionarii pentruaprobarea atragerii unor noi facilităţi de credit în valoare de52,65 mil. euro de la Erste Bank prin intermediul băncii locale BCRprin care vor fi refinanţate şi creditele în valoare cumulată de 35mil. euro acordate anterior de bancă companiilor din grup.

Compania mai doreşte să încheie un împrumut în valoare de 30mil. dolari (20,8 mil. euro) de la Bancpost, parte a grupuluigrecesc EFG Eurobank, tot pentru capital de lucru.

Grupul Mechel este al doilea jucător ca afaceri dupăArcelorMittal pe piaţa siderurgică din România, deţinând în totalpatru combinate.

Grupul rus a finalizat recent o investiţie în valoare de aproape50 mil. dolari prin care a majorat capacitatea de producţie acombinatului Oţelu Roşu, din cadrul companiei Ductil Steel Buzău,de la 450.000 de tone la 810.000 de tone şi s-a angajat ca înviitor să ducă producţia de la combinat la peste 1,3 mil. tone.

Mechel mai deţine o oţelărie cu o capacitate de 500.000 de toneşi la Târgovişte.

Din 2002 şi până în prezent grupul Mechel a investit încombinatele româneşti peste 200 mil. euro şi a fost cel mai activgrup din punctul de vedere al achiziţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO