Burse - Fonduri mutuale

Barclays detine 1,4% din Dafora Medias

04.07.2007, 17:28 10

Grupul britanic Barclays Global Investors, una dintre cele mai mari companii de administrare a investitiilor din lume, a fost raportat cu o detinere de 14,8% din actiunile companiei de foraj Dafora Medias (DAFR).
Detinerea a fost calculata insa pe baza capitalului social nemajorat al companiei, actiunile detinute de Barclays reprezentand practic circa 1,4% din capitalul social majorat al companiei.
Potrivit unor surse din piata, Barclays detine actiunile respective in calitate de custode, in numele unor clienti.
Dafora este una dintre vedetele de pe RASDAQ, in actionariatul companiei intrand in ultimul an mai multe fonduri de investitii straine. Cel mai important investitor institutional al Dafora este familia de fonduri americane ale bancii de investitii elvetiene Julius Baer, care detine circa 5% din capitalul social al companiei, potrivit datelor disponibile. Julius Baer a intrat la Dafora inca de la sfarsitul anului trecut.
Un alt investitor institutional important de la Dafora este DWS Investment, divizia de management al activelor a Deutsche Bank, care a intrat in actionariatul companiei la finele lunii mai, detinand circa 1,6% din capitalul social.
Dafora Medias este controlata de catre omul de afaceri Gheorghe Calburean, care detine direct si indirect, prin Dafora Group, peste 55% din actiuni. Compania si-a majorat capitalul social in urma cu doua luni prin aporturi in numerar din partea investitorilor in valoare de 88 mil. lei (26,7 mil. euro). In urma majorarii, capitalul social al companiei se ridica la 97,2 mil. lei (31 mil. euro).
Actiunile Dafora au inchis ultima sedinta de tranzactionare la pretul de 0,85 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se la 265 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO