Burse - Fonduri mutuale

BCR asteapta avizul CNVM pentru distributia a sase fonduri Erste

03.06.2008, 20:33 20

BCR se alatura grupului de banci care distribuie fonduri de investitii internationale pe piata locala, asteptand in prezent avizul CNVM pentru inregistrarea a sase fonduri Erste.
Oferta de fonduri a BCR cuprinde in prezent 8 fonduri proprii, cu active totale de 175,7 mil. lei (48 mil. euro) la sfarsitul lunii aprilie. BCR este lider pe piata fondurilor mutuale cu o cota de 20%.
In urma cu aproximativ doua luni, BCR a depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) documentatia pentru inregistrarea unui pachet de sase fonduri de investitii internationale sub sigla Erste care urmeaza sa fie distribuite pe piata locala. Potrivit lui Dragos Neacsu, presedintele societatii de administrare BCR Asset Management, cele sase fonduri de investitii Erste sunt inregistrate la Viena si se vor adresa in special investitorilor de retail. Acordul Comisiei este asteptat in decursul urmatoarelor saptamani.
Anul acesta, grupul austriac Raiffeisen a primit avizul din partea CNVM pentru inregistrarea a inca doua fonduri de investitii internationale, ajungand in prezent la un portofoliu de 13 fonduri de pe piata locala. EFG Eurobank a inregistrat anul trecut nu mai putin de 23 de fonduri de investitii, a caror distributie este asteptata sa inceapa din luna iulie 2008.
Astfel, sucursalele locale ale Bancpost, membra a grupului EFG Eurobank, vor distribui 20 de fonduri deschise de investitii si trei de fonduri administrate de divizia luxemburgheza. Pioneer Asset Management, membra a grupului UniCredit Tiriac, si-a manifestat intentia de a importa un pachet de 10 fonduri de investitii administrate de compania Pioneer Investments.
In prezent, pe piata locala sunt distribuite un numar de 22 de fonduri de investitii internationale administrate de Societe Generale Asset Management din Luxemburg si de Raiffeisen Capital Management din Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO