Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj a încheiat anul trecut cu pierderi de 15,4 mil. lei

Autor: Adrian Ionut Cojocar

16.02.2012, 11:31 469

Firma de intermediere Broker Cluj (BRK) a finalizat anul trecut cu un rezultat negativ de 15,4 mil. lei, cauzat aproape integral de provizioanele constituite de companie pe fondul deprecierii valorii de piaţă a portofoliului de acţiuni pe care-l deţine pe bursă.

Astfel, dacă în 2010 când bursa a crescut compania a câştigat 13,8 mil. lei de pe urma reducerii provizioanelor, anul trecut, pe o scădere a bursei, firma Broker Cluj a fost nevoită să crească din nou provizioanele cu 9 mil. lei.

În aceste condiţii, de la un profit net de 6,6 mil. lei înregistrat în 2010 Broker Cluj a ajuns anul trecut la o pierdere de 15,4 mil. lei.

Pierderea nu este decât una contabilă, în condiţiile în care Broker Cluj nu şi-a vândut în pierdere portofoliul de acţiuni ci doar a ajustat valoarea acestor titluri în contabilitate.

La 31 ianuarie, ultima raportare lunară, firma de intermediere deţinea un portofoliu de acţiuni în valoare de 58,3 mil. lei, în creştere faţă de valoarea de la finele anului trecut, de 57,3 mil. lei.

Pe partea operaţională, Broker Cluj a raportat în 2011 o pierdere de 8,5 mil. lei, ceva mai mică faţă de rezultatul negativ din 2010, de peste 9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO