Burse - Fonduri mutuale

Bursa americană se pregăteşte pentru marcarea primei luni de scădere din martie 2017

Bursa americană se pregăteşte pentru marcarea primei...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.02.2018, 00:00 409

Indicele S&P 500 figurează, în ultima zi din feburarie, cu o depreciere de peste 3% în ultima lună, fiind astfel posibil ca piaţa de capital americană să înregistreze pentru prima oară din martie 2017 o lună în coborâre. Începutul lunii februarie a fost de altfel una dintre cele mai violente perioade postcriză pe bursa de peste Ocean după ce referinţa pieţei de capital s-a încadrat într-o corecţie de 10%, înregistrată în câteva zile, după ce în 2017 atinsese un randament record de 25%, realizat în condiţiile unei volatilităţi ajunse la nivelurile minime din anii ’60.

Cu toate acestea, tehnologia şi-a revenit mai repede până acum, fiind printre puţinele sectoare cu şanse reale de a încheia luna în teritoriul pozitiv. Tehnologia afişează în momentul de faţă o apreciere de 0,74% în ultima lună. Pentru restul anului, rămân întrebări în ceea ce priveşte evoluţia inflaţiei şi a moştenirii pe care a lăsat-o anul 2017 pentru anul următor, având în vedere aprecierile accelerate din toată lumea.

Raliul ce a pornit în special după alegerea lui Donald Trump, pe 7 noiembrie 2016, a oferit primele semne de oboseală acum, după această scădere violentă de săptămâna trecută. Promisiunile administraţiei americane privind scăderile masive de taxe şi înfăptuirea ulterioară a acestor promisiuni, precum şi rezultatele financiare mai bune ale companiilor americane au alimentat un val de exuberanţă pe piaţa de capital americană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO