Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Arctic Stream anunţă o cifră de afaceri de 93 mil. lei la finele lunii septembrie, în creştere cu 73%. Profitul net, în urcare cu 91%. Compania anticipează depăşirea BVC-ului

Bursă. Arctic Stream anunţă o cifră de afaceri de 93...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2023, 09:58 246

Arctic Stream (simbol bursier AST), integrator de infrastructură şi securitate IT, a încheiat primele nouă luni din 2023 cu afaceri de 93 de milioane de lei, cu 73% peste nivelul aceleiaşi perioade de anul trecut.

Conform raportului financiar publicat la Bursă, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 69% la 83,86 milioane de lei, în vreme ce profitul net a urcat cu 91% la 8,2 milioane de lei, iar profitul operaţional a ajuns la 9,7 milioane, plus 126%.

„În luna septembrie a acestui an am anunţat cele mai bune rezultate ale unui prim semestru înregistrate de compania noastră până acum, astăzi venim sa anunţăm cele mai bune rezultate asociate primelor trei trimestre ale unui an financiar al Arctic Stream”, spune CEO-ul Dragoş Diaconu în raportul publicat marţi la BVB.

Pentru finele anului, compania estimează o depăşire a bugetului de venituri şi cheltuieli, atât la nivelul cifrei de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte profitul operaţional.

„Deşi la nivel local vedem o uşoară instabilitate şi întârziere în angrenarea unora din fondurile PNRR promise pentru digitalizare, iar la nivelul sectorului public am văzut rectificări bugetare care în mare parte au dus la tăieri de cheltuieli şi investiţii, suntem în continuare optimişti în ceea ce priveşte piaţa locală de integrare şi privim cu încredere spre anul 2024.”

Arctic Stream este evaluată de către investitori la 116,5 milioane de lei, după o apreciere de 36,3% a acţiunilor de la începutul anului, pe un rulaj de opt milioane de lei. În septembrie, grupul a anunţat semnarea unor contracte care pot ajunge la 407 milioane de lei, menţionând însă că nu există un angajament ferm din partea beneficiarului pentru a achiziţiona cantităţile maxime indicate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO