Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Bento a raportat venituri din exploatare de 25,6 mil. lei şi un profit net de 6,8 mil. lei în primul trimestru din 2024. Veniturile s-au triplat, iar profitul a crescut cu peste 700% faţă de T1/2023

Vlad Bodea şi Radu Scarlat, cofondatorii Bento

Vlad Bodea şi Radu Scarlat, cofondatorii Bento

Autor: Tibi Oprea

23.05.2024, 18:43 515

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, simbol bursier BENTO), companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri din exploatare de 25,6 milioane de lei în primul trimestru din 2024, o creştere cu 201% comparativ cu T1/2023 şi un profit net de 6,8 milioane de lei, o apreciere cu 714% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Începutul de an continuă să fie unul bun la nivelul activităţii noastre operaţionale atât la nivel de venituri, cât şi de profit. Performanţa financiară din primele trei luni ale anului este în linie cu aşteptările noastre, luând în considerare contractele semnificative pe care le-am semnat în a doua jumătate a anului trecut şi care au generat o mare parte din venituri în primul trimestru din 2024. Prin urmare, în momentul de faţă menţinem bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta, care prevede venituri din exploatare de 78 de milioane de lei, EBITDA de 21,2 milioane de lei şi un profit net de 15,3 milioane de lei, deoarece preferăm să rămânem conservatori în estimări. Această abordare ne permite să gestionăm eficient resursele şi să ne concentrăm pe oportunităţile de creştere pe termen lung”, spune Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento.

Divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 39% la veniturile din exploatare aferente primului trimestru din 2024, în timp ce divizia „IT, Infrastructură şi Cloud” (IT) a contribuit cu 61%. Din totalul veniturilor din exploatare, 95% au fost generate de cifra de afaceri, iar 5% de investiţiile în propriile produse software, mai exact dezvoltarea platformei software modulare integrate – Platforma Bento. 

„Unul dintre atuurile noastre principale în dezvoltarea sustenabilă a companiei este reprezentat de investiţiile continue în dezvoltarea propriilor produse software. Prin aceste investiţii, menţinem o relaţie strânsă cu clienţii existenţi, dar şi extindem în mod constant portofoliul cu noi clienţi şi proiecte. Prin urmare, rezultatele obţinute în acest prim trimestru reflectă eforturile noastre susţinute de a livra servicii şi soluţii inovatoare şi de a ne adapta rapid la cerinţele pieţei. Totodată, demonstrează capacitatea noastră de a valorifica oportunităţile şi de a ne consolida poziţia pe piaţa de IT&C locală. Vom continua să implementăm această strategie deoarece ne oferă avantajul de a anticipa şi răspunde prompt nevoilor clienţilor noştri, asigurându-ne că produsele şi serviciile noastre sunt mereu la cele mai înalte standarde de calitate”, spune Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie. 

Evoluţia pozitivă a Bento a continuat după încheierea primul trimestru al anului, compania anunţând în lunile aprilie şi mai semnarea a două contracte semnificative cu o valoare totală de aproximativ 12,7 milioane de lei cu doi clienţi activi în sectorul energetic. Unul dintre cele două contracte prevede implementarea, configurarea şi personalizarea unor module noi din cadrul Platformei Bento.

Conducerea Bento vizează ca în 2024 şi în anii ce urmează să promoveze propria platformă în rândul clienţilor existenţi şi potenţiali, deoarece prin intermediul acesteia poate valorifica mult mai bine cererea tot mai accentuată pentru soluţii informatice complexe din partea organizaţiilor, nevoia de personalizare a acestora la cerinţele specifice ale companiilor şi instituţiilor publice, precum şi interesul crescut pentru soluţii de digitalizare în cloud.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022. În prezent, Bento are o capitalizare de piaţă de aproximativ 171 milioane de lei şi este deţinută în proporţii egale de 27,4% de Radu Scarlat şi Vlad Bodea.

Acţiunile BENTO se tranzacţionează în urcare cu 15,1% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 21,5 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24