Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BRK Financial Group a prelungit o linie de credit la CEC Bank cu un plafon de 17,6 mil. lei pentru finanţarea activităţii curente

Bursă. BRK Financial Group a prelungit o linie de credit...

Autor: Tibi Oprea

22.05.2024, 14:37 106

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat miercuri că a semnat un act adiţional la contractul de facilitate linie de credit cu CEC Bank de prelungire a facilităţii de credit pentru finanţarea activităţii curente.

Linia de credit este prelungită cu un plafon maxim de 17,6 mil. lei şi va fi utilizată pentru achiziţii acţiuni aferente operaţiunilor de „market making”, precum şi pentru hedging/produse structurate. Dobânda este de ROBOR la trei luni plus 2,75%, iar scadenţa este la 13 aprilie 2025.

„Garanţii imobiliare, ipotecă mobiliară asupra unor pachete de acţiuni deţinute în cont propriu, cesiune venituri din contracte de market making, gaj pe conturile proprii deschise la CEC”, sunt garanţiile aduse de BRK.

BRK a anunţat pentru primul trimestru din 2024 un profit net de 62.000 de lei, format dintr-un profit de 2,6 mil. lei din activitatea de bază şi o pierdere de 2,5 mil. lei din activitatea de investiţii. Rezultatul activităţii de investiţii este cu 1,7 mil. lei mai mare decât cel din T1/2023.

Brokerul are 44,4 mil. lei capitalizare. Acţiunile BRK se tranzacţionează în scădere cu 12% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 9,4 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24