Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti pe minus, după dezastrul de ieri de pe piaţa americană

Bursa de la Bucureşti începe pe scădere după dezastrul de ieri de pe bursa americană

Autor: Adrian Ionut Cojocar

03.08.2011, 11:30 1547

Principalii indici ai Bursei de la Bucureşti (BVB) consemnau îndebutul zilei de astăzi corecţii de circa 1%, după ce bursaamericană a închis şedinţa de tranzacţionare azi-noapte cu ocorecţie de 2,6% pe indicele S&P 500.


Aceasta este una dintre cele mai mari scăderi înregistrate de bursaamericană într-o singură şedinţă în ultimul an. Cele mai importanteburse europene consemnau astăzi scăderi de circa 1%, după ce şi înprecendentele şedinţe au închis pe minus pe fondul temerilorprivind criza datoriilor suverane.


În topul tranzacţiilor se aflau titlurile Fondului Proprietatea(FP), care se corectau cu 0,1%, până la 0,5105 lei/unitate, urmatede acţiunile SIF Oltenia (SIF5) şi SIF Moldova (SIF2), carepierdeau 1,6% şi respectiv 1,4% din valoare.

Acţiunile companiilor la care acţionarprincipal este omul de afaceri Cătălin Chelu, respectivElectroargeş Curtea de Argeş (ELGS) şi Carbochim Cluj (CBC)creşteau astăzi cu 15%, maximul permis pe parcursul uneişedinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO