Burse - Fonduri mutuale

Bursa din New York suferă: Şir record de scăderi pentru indicele Standard & Poor's

Bursa din New York suferă: Şir record de scăderi pentru indicele Standard & Poor's

Autor: Vlad Popescu

03.08.2011, 11:26 553

Bursa de la New York a închis marţi înscădere, iar indicele S&P 500 a intrat pe minus faţă deînceputul anului, în pofida aprobării acordului privind ridicareaplafonului datoriei de stat a SUA, deoarece investitorii şi-auîndreptat atenţia către situaţia economică, transmite Reuters.

Indicele Standard & Poor's (S&P) 500a scăzut pentru cea de-a şaptea şedinţă consecutiv şi a coborât subun important prag psihologic, dând un semnal negativ pieţelor. Celeşapte zile de declin marchează cea mai îndelungată scădere dinoctombrie 2008.

Ritmul vânzărilor a accelerat spre finalul şedinţei bursiere,iar rulajul a depăşit media zilnică a acestui an. Declinul a fostgeneralizat, manifestându-se în toate sectoarele.

Acţiunile din industrie şi sectoarele de consum, sensibile lasituaţia economică, au fost cel mai grav afectate, indicii acestordomenii coborând cu peste 3%. Băncile au înregistrat de asemeneascăderi importante.

Pierderile de marţi de pe Wall Street imităevoluţia din ultimele zile a marilor burse din întreaga lume,afectate de date slabe privind industria prelucrătoare publicaterecent în Asia, Europa şi SUA.

Piaţa nu a reacţionat după ce Senatul a aprobat acordul deridicate a plafonului datoriei de stat a SUA, deoarece investitoriiconsideră că încheierea îndelungatei dispute politice nu va preveniretrogradarea ratingului de credit al Statelor Unite de la nivelulde top "AAA".

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu2,19%, iar S&P 500 a coborât cu 2,56%, în timp ce piaţa Nasdaqa pierdut 2,75%.

Dow s-a retras pentru cea de-a opta şedinţă consecutiv, dar arămas pe plus pe ansamblul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels