Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la New York deschide în scădere, investitorii fiind nervoşi şi crezând că FED va trebui să crească din nou dobânzile

Bursa de la New York deschide în scădere, investitorii...

Autor: Tibi Oprea

21.02.2023, 18:44 2069

Acţiunile americane au deschis în scădere sesiunea de tranzacţionare de marţi, în contextul în care investitorii au cântărit veştile nefavorabile din economie – rată a dobânzii în creştere, rapoarte financiare sub aşteptări şi tensiuni geopolitice, scrie Market Watch.

Astfel, indicele S&P 500 scădea cu 1,59% la ora redactării acestei ştiri, Dow Jones Industrial Average avea un minus de 1,57%, iar Nasdaq Composite scădea cu 2%. Dinamicile au venit după ce bursa americană a fost închisă luni cu ocazia Zilei Preşedinţilor.

Datele economice vor încuraja cel mai probabil Rezerva Federală să menţină costurile de împrumut mai ridicate pentru mai mult timp. Miercuri va fi publicată minuta Fed din 31 ianuarie-1 februarie, în care se va anunţa politica monetară băncii centrale americane.

Şi faptul că Preşedintele american Joe Biden a vizitat Polonia şi Ucraina, iar o delegaţie chineză a mers la Moscova, a crescut anxietatea investitorilor. Marţi, randamentele certificatelor de trezorerie la dou ani se apropiau de cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, crescând cu 4,3 puncte de bază, până la 4,673%.

Pe de altă parte, investitorii sperau ca raportările financiare ale retailerilor, cum ar fi Walmart şi Home Depot, să furnizeze speranţa că Fed-ul se află aproape de finalul seriei de creşteri a ratei de dobândă, speranţă care a şi alimentat creşterea acţiunilor în acest an, în special a celor de tehnologie. Raportările financiare însă au dezamăgit uşor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO