Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, convoacă acţionarii pe 22 noiembrie pentru a vota Consiliul Bursei pentru următorii patru ani

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de...

Autor: Liviu Popescu

03.10.2023, 18:27 1433

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, şi care de la începutul lui 2023 a dublat banii investitorilor, cheamă acţionarii pe 22 noiembrie 2023 pentru alegerea membrilor şi preşedintelui Consiliului Bursei în contextul expirării mandatelor.

Astfel, pe 22 noiembrie acţionari precum societăţi de brokeraj, fonduri de pensii private, fonduri mutuale, vor vota Consiliul BVB pentru următorii patru ani. În prezent Consiliul este format din Radu Hanga (preşedinte), Dan Viorel Paul (vicepreşedinte), Claudia-Gabriela Ionescu (secretar general), Mihaela Bîciu (membru), Octavian Molnăr (membru), Dragoş Neacşu (membru), Răzvan Raţ (membru), Ştefan Szistas (membru).

BVB are o capitalizare bursieră de 554 mil. lei. Acţiunile se tranzacţionează la 68,8 lei, în urcare cu 95% de la început de 2023. În ultima lună acţiunile au urcat cu 31%.