Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti, plus 55% în doi ani de pandemie. „Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat din această pandemie este că avem capacitatea să rezistăm şocurilor“

Bursa de Valori Bucureşti, plus 55% în doi ani de...

Autor: Roxana Rosu

14.03.2022, 08:00 908

Piaţa de capital din România a crescut cu 55% în cei doi ani de pandemie, prin prisma indicelui BET-TR, care include şi dividendele, şi cu 39% luând în calcul indicele BET, iar peste 80.000 de români sunt în prezent investitori la Bursă.

Volatilitatea care a cuprins pieţele de capital internaţionale în ianuarie a continuat să-şi facă simţită prezenţa şi luna trecută, la finalul căreia cei mai mulţi indici bursieri erau în teritoriu uşor negativ.

Până la finalul lunii februarie, indicele BET-TR, care include şi dividendele, a ajuns la un nivel de 22.648 puncte, în scădere cu 2% comparativ cu finalul lui 2021. Indicele BET, care include cele mai tranzacţionate companii listate la BVB, a închis luna februarie la 12.716 puncte, cu 2,6% sub nivelul de anul trecut. Totuşi, piaţa de capital din România s-a remarcat printr-o rezilienţă deosebită în faţa incertitudinilor şi a adus beneficii potenţiale semnificative pentru investitorii care au ales să-şi plaseze economiile în instrumentele financiare listate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO