Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti are cea mai bună revenire din noiembrie 2020 încoace după ce luni scăzuse la un minim al ultimilor 10 luni. Ieri, plus 2 mld. euro la capitalizare

Bursa de Valori Bucureşti are cea mai bună revenire din...

Autor: Liviu Popescu

09.03.2022, 07:40 232

♦ Ieri după-amiază indicele BET avea plus 3% ♦ Toţi indicii bursieri erau pe plus, de la 2,7% penztru BET-FI la 3,8% pentru BET AeRO.

Cu 3% se aprecia marţi-după amiază indicele principal BET, cel mai puternic ritm de creştere din noiembrie 2020 încoace, adică din ultimii aproape doi, într-un climat in­vestiţional mult mai calm comparativ cu ziua precedentă şi în care balanţa între cumpărători şi vânzători părea a fi echilibrată.

Astfel, după scăderile abrupte de luni dimineaţă, aproape recuperate după-amiază pe fondul apariţiei unor cumpărători de calibru, Bursa de la Bucureşti s-a apreciat puternic marţi, în creştere fiind şi bursele europene, câştigul capitalizării companiilor fiind de aproximativ 10 mld. lei (2 mld. euro) la circa 198 mld. lei, arată datele ZF. „În şedinţa de marţi am avut la BVB o continuare a reve­nirilor începute încă de la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de luni. Observăm că în afara sectorului bancar, volumele sunt sub media ultimelor zile, probabil investitorii de retail fiind autorii principali ai tranzacţiilor de marţi“, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.

La ora 17:00 toate cele 19 com­panii din structura indicelui principal BET erau pe creştere, de la 9% pentru acţiunile One United Pro­perties, 8,6% pentru BRD, 8% Nuclerelectrica, 7% MedLife, la 3% pentru Banca Transilvania, 2% pentru Transgaz, 0,3% pentru Digi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO