Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Grup Şerban Holding, cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la BVB, profit cu 44% mai mic în primele nouă luni. Veniturile, minus 26%

Bursă. Grup Şerban Holding, cel mai mare business...

Autor: Eduard Ivanovici

30.11.2023, 10:44 311

Compania antreprenorială Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), activă în mai multe domenii din agricultură, a înregistrat un profit net 12,4 milioane de lei la nivel consolidat în primele nouă luni din 2023, în scădere cu 44% faţă de perioada similară de anul trecut

Potrivit raportului financiar, veniturile din exploatare au ajuns la 424,6 milioane de lei la nivel de grup, cu 26% sub nivelul de la 30 septembrie 2022, în vreme ce cheltuielile de exploatare s-au diminuat cu 27% la 396,8 milioane de lei.

În valoare de 27,9 milioane de lei, rezultatul operaţional a scăzut cu 13%. Totodată, numărul angajaţilor a scăzut de la 200 la 167, într-un an în care seceta şi preţurile cerealelor au adus provocări multor companii din domeniu.

Societatea şi-a menţinut ţintele din bugetul de venituri şi cheltuieli pentru finalul anului. Astfel, cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la BVB se aşteptată la venituri consolidate de 591,8 milioane de lei, cu 1,8% mai mici, şi la un rezultat net de 20,5 milioane, minus 39,3%.

Acţiunile GSH se tranzacţionează în coborâre cu 15% anul acesta, pe un rulaj în valoare de 3,2 milioane de lei. Evaluată la 259,3 milioane de lei, compania prezentă pe piaţa AeRO este controlată în proporţie de 95,8% de fondatorul Şerban Lucian Nicolae.

Structura grupului este integrată şi conţine următoarele domenii de activitate: agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, fermă de bovine Angus, panificaţie, patiseriecofetărie, alimentaţie publică (lanţ propriu de magazine – Băcăniile Şerban şi o cofetărie sub brandul LuMa creator de gust), distribuţie şi transport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO