Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Investitorii de la Bucureşti vor putea tranzacţiona noul ETF care urmăreşte indicele BET-TRN începând cu 29 mai 2024. ETF-ul cu acţiuni româneşti poate fi tranzacţionat şi pe bursele din Zagreb şi Ljubljana

Bursă. Investitorii de la Bucureşti vor putea...
Foto: Profimedia

Autor: Tibi Oprea

23.05.2024, 00:06 1427

Preţul unei unităţi de fond în prima zi de tranzacţionare va fi de circa 70 de lei Activele sale au depăşit 8 mil. euro şi sunt aşteptate să treacă de 30 mil. euro în acest an Dividendele primite vor fi reinvestite automat în aceleaşi acţiuni care le-au generat.

InterCapital Asset Manage­ment, cel mai mare manager indepen­dent de investiţii din Croaţia, cu active de 500 mil. euro în administrare, şi Investimental, cel mai nou broker pe piaţa de capital din România, au anunţat lansarea unui nou Exchange Traded Fund (ETF) care urmăreşte indicele BET-TRN.

Cel mai nou ETF de pe piaţa de capital locală va putea fi tranzacţionat la Bursa de Valori Bucureşti începând cu data de 29 mai 2024, având simbolul bursier ICBETNETF.

„Suntem încântaţi să introducem un nou ETF la Bursa de Valori Bucu­reşti, oferind acces publicului larg la unul dintre cei mai performanţi indici bursieri din regiune. Piaţa de capital românească a avut parte de o creştere spectaculoasă în ultimii 15 ani, de când am început să investim direct prin fondurile noastre în companiile locale. Începând cu 29 mai, vom sti­mula şi mai mult această piaţă dina­mică, prin punerea la dispoziţie pentru investitorii de retail a unei mo­dalităţi accesibile şi rapide de a avea expunere la cele mai lichide şi dina­mice companii“, spune Ivan Kurtovic, preşedintele consiliului de admi­nis­tra­ţie al InterCapital Asset Mana­gement.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24