Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Nuclearelectrica a încheiat un contract de 14,3 mil. euro cu firma canadiana Candu Energy pentru servicii de inginerie la reactorul Unităţii 1 de la Cernavodă

Bursă: Nuclearelectrica a încheiat un contract de 14,3...

Autor: Liviu Popescu

23.05.2024, 16:41 246

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat un contract de 14,3 mil. euro cu firma canadiana Candu Energy pentru servicii de inginerie.

“Suplimentare obiect contract - Servicii de inginerie pentru elaborarea de: (i) specificaţii tehnice şi documentaţie de proiectare pentru activităţi de retehnologizare care necesită achiziţia de echipamente/componente cu termen lung de fabricaţie şi pentru activităţi complexe cu durata mare de proiectare; (ii) documentaţie tehnică necesară pentru demararea procesului de obţinere a autorizaţiei de construire pentru infrastructura necesară execuţiei activităţii de retubare a reactorului Unităţii 1”, se arată în raportul de la BVB.

Nuclearelectrica îşi va remunera investitorii cu un dividend brut de 3,716 lei pe acţiune, ceea ce la preţurile curente de tranzacţionare înseamnă un randament brut de 7,6%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Compania a încheiat primul trimestru din 2024 cu venituri de 1,2 mld. lei, în scădere cu 43,1% faţă de cele raportate în primele trei luni din 2023, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 26,5%, la 563,2 mil. lei, arată datele din raportul trimestrial publicat la Bursa de Valori. Compania are o capitalizare de 14,7 mld. lei. Statul român are o deţinere de 82,5% din capitalul social.

“Achizitorul va plăti Prestatorului un avans de 15% din Preţul Actului adiţional nr. 3 în maxim 15 zile lucrătoare de la primirea facturii Prestatorului şi condiţionat de transmiterea unei garanţii pentru plata avansului emisă de o instituţie bancară sau o societate de asigurări în valoare egala cu valoarea avansului. Pe parcursul executării Contractului, avansul va fi recuperat de Achizitor din facturile emise de Prestator, respectiv din fiecare factură emisă se va reţine un procent de 15%, proporţional cu valoarea avansului. Pe parcursul executiei Contractului platile se vor efectua esalonat, o data la fiecare 2 luni, pentru Livrabilele elaborate de Prestator si receptionate de Achizitor printr-un Proces Verbal de Recepţie a Serviciilor (PVRS) centralizator intocmit in maxim 10 zile de la incheierea fiecarui interval de 2 luni contractuale. Toate platile (cu exceptia avansului) se vor efectua în termen de 15 zile de la primirea de catre Achizitor a facturii emise de Prestator, in baza PVRSului”.

GERARD BAKER la Gala ZF 2024 (Editor global, The Wall Street Journal)