Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Nuclearelectrica depăşeşte Petrom şi devine cea mai performantă acţiune din BET

Bursă: Nuclearelectrica depăşeşte Petrom şi devine...

Autor: Liviu Popescu

04.12.2018, 00:07 1126

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a ajuns cea mai performantă acţiune din cele 15 ale indicelui BET de la începutul anului 2018 în contextul în care a livrat inves­ti­torilor un randament de 45,4%, ajustat cu dividendele plă­tite din profitul pe 2017, potrivit calculelor companiei de bro­keraj Prime Transaction.

Spre comparaţie, OMV Petrom, care în lunile sep­tem­brie şi octombrie a ocupat primul loc în topul ran­da­men­telor de la începutul anului, a încheiat primele 11 luni cu un randament de 36,9% şi a pierdut astfel poziţia de lider.  „Propunerea unui dividend suplimentar de 1,61 lei/acţiune a propulsat acţiunile Nuclearelectrica pe primul loc în topul celor mai mari creşteri din BET la nivelul anului 2018. În noiembrie, avem aşadar o schimbare în top trei cele mai mari creşteri“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

Doar în luna noiembrie Nuclearelectrica s-a apreciat cu 21%, la maximul ultimilor patru ani, pe fondul solicitării acţionarului majoritar, respectiv statul român, pentru un dividend cu un randament de circa 16%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO