Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Pe 30 mai, Romgaz acordă nouă acţiuni gratuite la fiecare deţinută. Capitalul social, majorat cu 3,5 mld. lei. Acţionariatul nu se modifică

Bursă. Pe 30 mai, Romgaz acordă nouă acţiuni gratuite...

Autor: Eduard Ivanovici

24.05.2024, 17:08 8718

După ce acţionarii companiei de stat Romgaz (simbol bursier SNG) au aprobat majorarea capitalului social cu suma de 3,47 miliarde  de lei prin emisiunea a 3,47 miliarde de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu pe unitate, fiecărui investitor înregistrat până în data de 29 mai îi vor reveni nouă acţiuni gratuite la fiecare deţinută.

Termenul ex-date este pe 28 mai; plata propriu-zisă se va realiza pe 30 mai, conform unui raport de la BVB.  

„Prin această majorare a capitalului social se asigură susţinerea activităţii curente a emitentului, precum şi consolidarea structurii de capital a emitentului şi creşterea lichidităţii acţiunilor emise de S.N.G.N. Romgaz S.A., ca urmare a unei vizibilităţi sporite pe piaţa de capital”, se arată în document. 

Acţiunile SNG se tranzacţionează în creştere cu 11% în 2024 şi 40% în ultimele 12 luni, cu câteva procente sub dinamicile înregistrate în aceste perioade de indicele BET, de referinţă pentru piaţa locală de capital. În prezent, o acţiune SNG valorează 55,7 lei. 

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale a încheiat primele trei luni din an cu un profit de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 28% faţă de T1/2023, şi o cifră de afaceri de 2,3 miliarde, în scădere cu 22%. 

La BVB, Romgaz are o evaluare de 21,5 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24