Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Premier Energy vine pe 28 mai la Bursa de Valori în urma unei oferte de listare prin care a atras 695 mil. lei de la investitori. Capitalizare anticipată de 2,4 mld. lei şi evaluare de şase ori profitul net

Bursă. Premier Energy vine pe 28 mai la Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu

24.05.2024, 00:02 1920

28 mai este prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti cu acţiuni ale Premier Energy (simbol bursier PE) în urma ofertei de listare pe care furnizorul de gaze naturale a derulat-o între 8 mai şi 15 mai, potrivit unui anunţ al operatorului bursier. Evenimentul de listare va fi organizat la Palatul CCIB Business Center din Bucureşti.

Reprezentanţii Premier vor suna clopoţelul alături de echipa BVB şi reprezentanţi ai consorţiului de listare. La eveniment sunt aşteptaţi Sebastian Burdjua (Ministrul Energiei), Alexandru Petrescu (preşedintele ASF), Gabriela Horga (vicepreşedinte ASF). Prin această ofertă, Premier Energy a atras 695 mil. lei de la investitori (140 mil. lei), fiind cea mai mare oferte publică (initial public offering – IPO) derulată de o companie antreprenorială în ultimii 5 ani.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro