Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de lactate Bonas anunţă un profit de jumătate de milion de lei în S1/2023, pe venituri de 15 mil. lei, în creştere cu 35%

Bursă. Producătorul de lactate Bonas anunţă un profit...

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2023, 18:17 208

Producătorul clujean de lactate Bonas Import-Export (simbol bursier BONA) a înregistrat în prima jumătate a anului un profit de 492.972 de lei, după un rezultat net de doar 831 de lei în aceeaşi perioadă din 2022, reiese din raportul semestrial publicat la Bursă.

„Pentru a aduce compania la nivelul promis la momentul listării pe BVB, se impuneau schimbări imediate, pentru ca «timpul nu mai avea răbdare cu oamenii», având in vedere profitabilitatea în scădere şi probabilitatea din ce în ce mai mare a unei crize economice. Schimbările au presupus schimbări de oameni, posturi, dar şi de mentalităţi (...) în 2023 ar trebui să avem venituri totale de cel puţin 26 de milioane”, scriu reprezentanţii Bonas.

La capitolul „cheltuieli totale”, societatea listează suma de 14,6 milioane de lei, cu 29,2% peste nivelul de 11,3 milioane de la 31 iunie 2022. Între timp, veniturile s-au majorat cu circa 35% la 15,2 milioane de lei.

Bonas este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, acolo unde are o capitalizare de 16,4 milioane de lei. Acţiunile BONA s-au apreciat cu 12,1% anul acesta şi cu 15% în ultimele 12 luni, pe rulaje de 1,3 milioane, respectiv 1,9 milioane de lei.

„Deşi încercăm sa compensăm scăderile de pe timpul verii prin vânzarea de îngheţată, T3 o să fie cel mai slab trimestru din 2023 – estimăm, totuşi, ca o sa fie un trimestru profitabil, iar cifrele îşi vor reveni în T4, care este de departe cel mai bun semestru în fiecare an. În acest moment suntem convinşi că ne vom îndeplini BVC-ul pe 2023.”

Conform datelor Depozitarului Central de la 30 iunie, grupul este deţinut în proporţie de 25,4% de fondatorul Vasile Naş şi 10,7% de investitorul Marius Alexe.

„Am lucrat mult pentru a avea o bună predictibilitate în interiorul companiei şi încercăm să anticipăm şi mişcările din afara companiei, însă este posibil să avem schimbări legislative în faţa cărora încă suntem foarte vulnerabili şi care ne pot afecta cifrele şi planurile”, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO