Burse - Fonduri mutuale

Capitalurile proprii ale primelor 25 de companii listate, cu 33% peste capitalizarea acestor firme. Sunt subevaluate acţiunile de la Bucureşti?

Capitalurile proprii ale primelor 25 de companii listate,...
14.06.2016, 00:08 1392

Acţiunile celor mai mari 16 companii listate din top 25 după capitalizare intră în categoria acţiunilor de valoare (value stock), care sunt definite de un P/BV (price to book ratio), indicatorul reprezentat de raportul dintre capitalizarea bursieră şi capitalurile proprii, subunitar.

Astfel, companii cu o capitalizare bursieră însemnată precum Petrom (SNP), Rom­gaz (SNG) sau Fondul Proprietatea (FP) sunt tranzacţionate la un preţ mai mic decât valoarea capitalurilor proprii.

„Lichiditatea mică a pieţei de la Bucureşti atrage un discount pornind de la faptul că riscul de lichiditate este luat în calcul de inves­titori“, explică Rareş Nilaş, consultant pieţe de capital.

Valoarea acestui indicator este diferită de la industrie la industrie, de exemplu, sectorul financiar având, în general, o valoare a P/BV mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO