Burse - Fonduri mutuale

Ce companii din prima ligă bursieră au afaceri în afara graniţelor

Finanţe personale

Ce companii din prima ligă bursieră au afaceri în...

Autor: Tibi Oprea

19.07.2019, 00:07 566

Doar şapte dintre cele 16 companii din componenţa indicelui principal BET al Bursei de la Bucureşti activează şi în afara României, respectiv Digi Communications, Purcari Wineries, MedLife, Sphera Group, OMV Petrom, Alro Slatina şi Transgaz, adică mai puţin de jumătate din companiile din prima ligă bursieră.

Spre comparaţie, dintre cele 40 de companii din com­po­nen­ţa indicelui principal CAC 40 al Bursei de la Paris, 38 sunt prezente cu activităţi în România, unde asigură pe plan lo­cal peste 120.000 de locuri de muncă, potrivit date­lor guvernului francez.

Astfel, Purcari (WINE) are cea mai mare extindere în străi­nătate, în contextul în care compania producătoare de vinuri desfăşoară activităţi de vânzare în şapte ţări. Cea mai mare parte a vânzărilor merge către România (40%), următoarele ţări ca pondere în vânzări fiind Republica Moldova (23%), Polonia (11%), Cehia şi Slovacia (7%), Asia (5%) şi Ucraina (3%).

Digi Communications (DIGI), al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu din Europa, listat în urmă cu doi ani la Bursa de la Bucureşti, furnizează în calitate de MVNO servicii de telecomunicaţii mobile în principal comunităţilor de romani din Spania si Italia, iar din septembrie 2018 furnizează şi servicii de internet fix şi date fixe şi telefonie fixă, în calitate de revânzător in Spania. De asemenea, cea mai mare parte din activitatea Digi după România are loc în Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO