Burse - Fonduri mutuale

Chelu incearca majorari de capital de peste 50 de milioane de euro

31.08.2007, 17:50 16

Doua dintre societatile care au intre actionarii principali pe omul de afaceri Catalin Chelu, Mecanica Rotes (ROTY) si Celule Electrice (CLEL), intentioneaza sa deruleze noi majorari de capital.
Actionarii care au adus bani la ultimele majorari ale celor doua companii ar putea sa nu aiba cum sa subscrie proportional cu detinerile lor "reale", intrucat este posibil ca actiunile noi emise in cadrul acelor operatiuni sa nu fie inregistrate la timp. Acesti actionari si-ar putea vedea astfel detinerile diluate.
Celule Electrice si Mecanica Rotes vor sa realizeze majorari ale capitalului social de cate 20-30 de milioane de euro, cea mai mare parte a banilor urmand sa provina prin aport in numerar de la actionari.
Ambele societati au mai derulat majorari de capital in lunile iulie-august din acest an, iar exemplul unor operatiuni similare realizate de alte societati de la Bursa a aratat ca inregistrarea noilor actiuni dureaza cateva luni.
Cele doua companii au stabilit datele de inregistrare pentru identificarea actionarilor ce vor putea participa la noile majorari de capital in ultima parte a lunii octombrie.
Oficialii Celule Electrice spun ca actiunile noi vor fi incarcate la timp in conturile actionarilor.
"Am inregistrat majorarea la Registrul Comertului, am depus documentatia la CNVM si la Depozitarul Central. Estimam ca in circa o saptamana actiunile noi sa fie inregistrate", a declarat Nichita Glicheria, directorul economic al Celule Electrice.
Reprezentantii Mecanica Rotes nu au fost disponibili ieri pentru comentarii.
Celule Electrice are in plan sa-si majoreze capitalul cu circa 20,2 milioane de euro, iar din aceasta suma 19,7 milioane de euro ar reprezenta aportul in numerar al actionarilor.
Mecanica Rotes vrea sa atraga de la actionari peste 30 de milioane de euro, in timp ce alte 0,76 milioane de euro ar urma sa provina din incorporarea rezervelor.
Actionarul principal al Celule Electrice este Catalin Chelu care detine 49,3% din actiuni, acesta fiind si unul dintre cei mai importanti actionari ai Mecanica Rotes, unde, in nume propriu, controleaza 16,6% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO