Burse - Fonduri mutuale

​Comelf Bistriţa, profit de 4,4 mil. lei la septembrie 2016, la jumătate faţă de decembrie 2015. Afaceri de 138 mil. lei. Compania se plânge că îi pleacă angajaţii în spaţiul comunitar, iar piaţa din România nu oferă soluţii de înlocuire

​Comelf Bistriţa, profit de 4,4 mil. lei la septembrie...

Autor: Liviu Popescu

14.11.2016, 12:00 286

Comelf Bistriţa (CMF), care se ocupă cu fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii, a raportat în nouă luni un profit net de 4,4 mil. lei, aproape la jumătate faţă de cel afişat la final de an 2015, în timp ce afacerile au fost mai mari cu 5,5% la 138 mil. lei.

„Exista o permanenta tendinţă de plecare a angajaţilor cu experienţă şi pregătire în spaţiul comunitar, iar piaţa muncii locală nu oferă soluţii de înlocuire. Acţiunile întreprinse de societate nu au reuşit să contracareze efectele acestui fenomen, astfel că lipsa forţei de muncă va deveni o problemă majoră pentru activitatea viitoare”, susţine compania cu 53 mil. lei capitalizare.

Profitul brut prevăzut în BVC s-a realizat doar în proporţie de 70%, nivelul redus fiind cauzat de necesitatea creşterii ponderii produselor noi, în condiţiile restrângerii pieţei tradiţionale a societăţii, ceea ce a necesitat costuri suplimentare pentru pregătirea de fabricaţie, organizarea de noi fluxuri tehnologice, menţionează compania. Totodată, pregatirea de fabricaţie (SDV-istică) s-a făcut având în vedere produsele contractate iniţial, dar cantitatea s-a diminuat treptat şi sensibil, cheltuielile afecânt astfel nefavorabil comenzile rămase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO