Burse - Fonduri mutuale

Concefa Sibiu a raportat pierderi de două ori mai mari decât afacerile

Concefa Sibiu a raportat pierderi de două ori mai mari decât afacerile

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Cojocar

01.03.2013, 00:00 848

Firma de construcţii Concefa Sibiu (COFI), aflată în insolvenţă, a raportat anul trecut o pierdere de 53,2 mil. lei (12 mil. euro), chiar mai ridicată decât în 2011, când rezultatul net s-a cifrat la 51,9 mil. lei (12,2 mil. euro). Evoluţia a venit în contextul în care veniturile companiei s-au contractat de aproape patru ori, la 22,7 mil. lei (5,1 mil. euro). Firma este administrată judiciar de Casa de Insolvenţă Transilvania. Conducerea Concefa spune că declinul afacerilor a fost cauzat de faptul că starea de insolvenţă a făcut imposibilă participarea constructorului la licitaţii pentru lucrări.

"Starea de insolvenţă a dus la imposibilitatea participării la licitaţii, având în vedere prevederile din caietele de sarcini privind participarea societăţilor aflate în insolvenţă, dar societatea a înaintat spre analiză oferte de execuţie lucrări în subantrepriză pe Coridorul IV de cale ferată, oferte ce însumează peste 41 mil. lei, oferte prin susţinere financiară şi tehnică şi oferte în calitate de subcontractant la mai multe licitaţii, dintre care două licitaţii sunt încă în desfăşurare", spun reprezentanţii Concefa.

În urma pierderilor suferite anul trecut, capitalurile proprii ale Concefa au devenit negative, respectiv -37,5 mil. lei şi înregistra datorii totale de 167 mil. lei (37,7 mil. euro), majoritatea datoriilor fiind reeşalonate pe o perioadă mai lungă. Concefa a intrat în insolvenţă în luna martie a anului trecut, la un an după ce s-a listat la prima categorie a bursei de la Bucureşti. Horaţiu Cercel (foto), directorul general al Concefa care controla compania anterior insolvenţei, a atras în acţionariat mai multe fonduri de investiţii străine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO