Burse - Fonduri mutuale

Condmag si-a dublat afacerile in trimestrul trei

Condmag si-a dublat afacerile in trimestrul trei

Clickl pentru imaginea marita

01.11.2007, 21:10 22

Constructorul de conducte si magistrale Condmag Brasov (COMI) a obtinut in primele noua luni un profit net de aproape 1,4 mil. euro (4,6 mil. lei), de peste trei ori mai ridicat decat cel realizat in perioada similara din 2006.
Afacerile companiei au avansat in aceeasi perioada cu 52%, pana la 34,7 mil. euro (114,5 mil. lei), dupa ce la jumatatea anului acestea se mentineau la un nivel similar cu cel din anul precedent. In 2006, compania a realizat o cifra de afaceri de 29,7 mil. euro.
Practic, in trimestrul al treilea afacerile Condmag s-au dublat la 20,1 mil. euro (64,9 mil. lei), iar castigul companiei a urcat cu 73%, comparativ cu perioada iulie-septembrie a anului trecut, ajunand la 0,83 mil. euro (2,6 mil. lei).
Condmag asteapta in acest an un profit de 2,6 mil. euro (8,22 mil. lei), de aproape doua ori mai mare fata de rezultatul obtinut in primele noua luni.
Anul trecut, compania a inregistrat cea mai mare parte a castigului in ultimul trimestru, rezultatul fiind apropiat cu cel inregistrat in cele noua luni precedente.
Condmag si-a bugetat pentru 2007 venituri totale de circa 41,3 mil. euro (140,5 mil. lei), cu 14% peste nivelul realizat in perioada ianuarie-septembrie a acestui an. Reprezentantii societatii nu au fost disponibili ieri pentru comentarii. Compania vrea sa investeasca 25 mil. euro in urmatorii trei ani pentru reinnoirea parcului auto si pentru achizitia de utilaje specifice activitatii de baza, pentru acest an urmand a fi investite circa 11 mil. euro.
Dupa primele sase luni, compania realizase investitii de circa 4,9 mil. lei (1,5 mil. euro).
Titlurile Condmag, care au fost transferate de pe bursa RASDAQ pe Bursa de Valori in luna iulie, au inregistrat una dintre cele mai puternice corectii de pe piata, cu o depreciere de peste 30% in decurs de circa patru luni.
In aceasta perioada, Condmag a pierdut pe Bursa peste 37 mil. euro din capitalizare, la ultimul pret de ieri, de 1,6 lei/actiune, valoarea de piata a companiei ridicandu-se la 82,7 mil. euro.
Corectia inregistrata de aceste titluri a venit dupa o perioada de aprecieri puternice, determinate si de transferul companiei de pe piata RASDAQ la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.
Condmag are intre principalii clienti companiile controlate de stat, Transgaz si Romgaz, iar conducerea companiei a declarat recent ca strategia de dezvoltare a firmei se va axa in viitor pe atragerea Petrom prin executia lucrarilor de conducte titei si produse petroliere, respectiv pentru modernizarea statiilor de reglare gaze. Compania mai cauta sa se asocieze cu antreprenori de specialitate de prestigiu din Europa pentru executarea de lucrari in profil pe piete internationale.
Principalul actionar al companiei este societatea Dafora Medias, controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, care a derulat de curand o oferta publica de preluare in care nu a reusit sa achizitioneze nicio actiune.
Pretul oferit pe actiune atunci a fost de 1,05 lei, putin sub nivelul la care aceste titluri au fost cotate la inchiderea sedintei de ieri.
Dafora a fost obligata sa realizeze oferta ca urmare a faptului ca a depasit pragul de 33% din actiunile companiei, dupa ce a ajuns in luna mai la o participatie de 43,6% din capitalul societatii.
Calburean a declarat recent ca ia in calcul o fuziune dintre Dafora ti Condmag, dar ca aceasta ar putea fi posibila peste un an sau doi.
Printre actionarii importanti ai Condmag se numara mai multe fonduri straine, respectiv O.G.B.B.A. Van Herk B.V, cu 10,6% din actiuni, Julius Baer International Equity Fund, cu un pachet de 9,6%, MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds N.V., avand o participatie de 7,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24