Burse - Fonduri mutuale

Creşteri consistente pe bursă în luna aprilie

Creşteri consistente pe bursă în luna aprilie

Autor: Andrei Chirileasa

23.04.2014, 00:05 448
Acţiunile Băncii Transil­va­nia (TLV), Romgaz Mediaş (SNG) şi Trans­gaz Mediaş (TGN) au înre­gis­trat creşteri cuprinse între 4,4% şi 4,7% de la începutul lunii apri­lie, iar ac­ţiunile OMV Pe­trom (SNP) au câş­tigat 6,4%, randa­men­tele ob­ţi­nute de inves­ti­tori pe aceste com­panii, în ulti­me­le trei săptămâni, fiind mai mari decât dobânzile ban­care pe un an, care nu mai depăşesc în prezent 3,5%.
 
Campioana creşterilor a fost Trans­electrica (TEL), compania de tran­sport al energiei electrice, ale cărei acţiuni au urcat cu 12,3%, mai ales datorită divi­den­de­lor re­cord anunţate de com­pa­nie. De altfel, cu ex­cepţia Băncii Transil­va­nia care-şi capi­talizează pro­fitul, celelalte patru com­panii care au înregistrat creşteri con­sis­ten­te în aprilie sunt şi printre cei mai mari distribuitori de divi­den­de. Tot datorită dividendelor au cres­cut şi acţiunile producătorului de profiluri din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), care au câş­tigat 25% de la începutul lunii.
 
Alumil va distribui dividende în valoare de 20 mil. lei din profiturile acumulate în anii trecuţi, în condiţiile în care valoarea totală de piaţă a companiei este de 53 mil. lei.
 
Fondul Proprietatea şi unele dintre SIF-uri au înregistrat scăderi în aprilie, cele mai lovite fiind acţiunile SIF Muntenia (SIF4), unde acţionarii au decis nedistribuirea de dividende. SIF Muntenia a scăzut cu 12,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO