Burse - Fonduri mutuale

Cum să îţi dublezi câştigurile pe Bursă cu acţiuni ca Nokia sau JPMorgan

Cum să îţi dublezi câştigurile pe Bursă cu acţiuni...

Autor: Adrian Cojocar

19.01.2013, 08:00 1380

Octavian Bădescu, proprietarul firmei de curierat Sameday Courier, care are un portofoliu de câteva sute de mii de euro pe bursa românească şi americană, spune că a reuşit să-şi dubleze banii pe acţiunile Nokia în câteva luni şi într-o perioadă similară a făcut un profit de 20-25% pe acţiunile JP Morgan.

Secretul, spune Bădescu, este să achiziţionezi acţiuni puternice fundametal dar care trec printr-o conjunctură nefavorabilă la un moment dat. El a dat ca exemplu compania românească Transelectrica, care a fost subevaluată la un moment dat. Nokia, o companie care arată mai bine în registrele contabile decât pe bursă, i-a adus investitorului un câştig dublu în ultimele trei luni. De asemenea, JP Morgan, o bancă americană foarte mare, a avut un moment în care acţiunile au scăzut cu 30-40% în urma unui scandal provocat de un trader.

“Am cumpărat acţiuni JP Morgan şi în câteva luni am făcut 20-25%", a spus Octavian Bădescu în cadrul emisiunii ZF Live de luni.

El mai spune că cel mai mult se bazează pe indicatorii din contabilitatea unei companii când ia o decizie de achiziţie.

"Mă bazez pe analiza fundamentală, bilanţ, balanţă, contul de profit şi pierdere, cash-flow, însă combin un pic şi cu minime informaţii din analiza tehnică nişte medii mobile. Totuşi analiza fundamentală este baza, mă interesează dacă o companie este subevaluată la un moment dat şi care este potenţialul ei”, spune Bădescu.
Octavian Bădescu este proprietarul companiei de curierat Sameday Courier, cu afaceri de 1,5 milioane de euro, specializată pe curieratul cu livrare în aceeaşi zi. Bădescu mai deţine afaceri în distribuţia de pliante prin Field Expert, cercetare de piaţă (Retailplus Eastern Europe la care deţine un pachet de 16%), în comerţul online cu cadouri (Gift Express) şi mai deţine un magazin online pentru flori (Expert Flowers).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO