Companii

Primii producători care vorbesc despre „shrinkflation”: O soluţie ar fi reglementarea cantităţilor ca la pâine. Nu există pâine de 482 grame

Primii producători care vorbesc despre...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.05.2024, 00:07 4046

ANPC vrea să oblige comercianţii să semnalizeze la raft produsele care au cantitatea redusă, dar preţul acelaşi.

Reducerea cantităţii produselor, fără modificarea preţului, este un fenomen care ar putea fi combătut prin  reglementarea mai bună a pieţei alimentare şi implicit a cantităţii produselor.

„Pâinea este reglementată ca dimensiune, doar din suta în suta de grame. Nu te poţi juca cu cantitatea. Nu există pâine de 482 grame. Asta ar putea fi o soluţie şi pentru alte industrii, să nu laşi producătorii să se joace cu cantităţile”, a spus recent Ionuţ Ilie, managing director Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie din România. El consideră că această scădere nu este o păcăleală, ci un mod al producătorilor de a se adapta la creşterile de costuri.

Acest fenomen se vede deja şi în România, astfel că la raft produse precum ciocolată, unt, lapte sau balsam de rufe sunt disponibile şi în variante cu gramaj mai mic. În plus, mai multe branduri de ciocolată au acum pe raft cantităţi mai mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro