Burse - Fonduri mutuale

Dafora Medias s-a pus la adapost de criza si pe segmentul de constructii

Dafora Medias s-a pus la adapost de criza si pe segmentul de constructii
01.02.2010, 23:05 209

Compania de foraj si constructii Dafora Medias (DAFR),controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a anuntatcastigarea unui contract in valoare de 67 mil. lei (16,3 mil. euro)pentru reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare inmunicipiul Medias.

Lucrarile, care se intind pe o perioada de 42 de luni, urmeazasa fie demarate in luna martie si se vor realiza in parteneriat cufirma Hidroconstructia SA, potrivit comunicatului transmis pe Bursade reprezentantii companiei.

Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare implicaderularea de lucrari pe o suprafata de circa 89 de kilometri siconstruirea unor statii de pompare si rezervoare.

Anuntul privind castigarea contractului pe segmentul deconstructii al companiei vine dupa ce la finele anului trecut,Dafora a incheiat cu Romgaz un contract privind executarea unorlucrari de foraj in valoare de 74 mil. lei (17,2 mil. euro).

Contractia lucrarilor de constructii este principalul motivpentru care Dafora a inregistrat un regres de 37,7% la nivelulafacerilor in primele noua luni ale anului precedent, pana la 115,9mil. lei (27,3 mil. euro). De asemenea, profitul companiei s-aredus in aceeasi perioada de sase ori, ajungand la 1,6 mil. lei(0,37 mil. euro).

Pentru anul acesta, reprezentantii Dafora estimau o crestere aafacerilor de 10%-15% comparativ cu cea previzionata pentru anul2009, de circa 200 mil. lei (47 mil. euro). Totodata, Dafora speraca marja de profit a companiei sa fie apropiata de cea din 2007,respectiv de circa 5%.

Conducerea companiei spunea la finele anului precedent ca inurmatorii 2-3 ani firma ar putea atinge din nou nivelul maxim alafacerilor inregistrat la nivelul anului 2007, care s-a cifrat la295 mil. lei (circa 81,5 mil. euro).

Anul trecut, Dafora a realizat investitii in valoare de 5 mil.lei (1,2 mil. euro), care au constat in principal in reparatii, iarpentru 2010 previzioneaza un nivel similar.

Calburean a investit in anii 2006-2007 cateva zeci de milioanede euro in echipamente la Dafora, fapt pentru care reprezentantiicompaniei spun ca firma este capabila in acest moment sa generezeafaceri cu mult mai mari comparativ cu cele desfasurate anultrecut.

Titlurile Dafora au cunoscut anul trecut una dintre cele maimari aprecieri de pe Bursa, valoarea acestora urcand de 2,6 ori,iar de la inceputul anului au mai castigat circa 13%. ActiunileDafora au sarit pe parcursul sedintei de ieri cu peste 5%, pana laun nivel de 0,119 lei/titlu. La acest nivel, capitalizarea firmeieste de aproape 28 mil. euro.

Contractele lui Calburean

Are deja lucrari de 34 mil. euro

  • Dafora, impreuna cu firma Hidroconstructia au castigat uncontract in valoare de 67 mil. lei (16,3 mil. euro), fara TVA,pentru modernizarea si reabilitarea retelei de apa si canalizaredin Medias.
  • In urma cu circa trei luni, Dafora a castigat o licitatiepentru lucrari de foraj cu Romgaz in valoare de 74 mil. lei (17,5mil. euro).
  • Condmag Brasov, companie din grupul Dafora, vizeaza castigarealicitatiei pentru Nabucco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO