Burse - Fonduri mutuale

Dascălu a demisionat din funcţia de preşedinte CA al Oltchim

Dascălu a demisionat din funcţia de preşedinte CA al Oltchim

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

09.02.2012, 10:24 567

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) de la Oltchim (OLT), Constantin Dascălu, consilier al fostului ministru al Economiei Ion Ariton, a demisionat miercuri din conducerea combinarului chimic.

"Oltchim informează acţionarii şi investitorii că în data de 8 februarie Constantin Dascălu şi-a prezentat demisia din calitate de administrator al societăţii, invocând motive personale", se arată într-un comunicat al combinatului transmis joi Bursei.

Administratorii l-au numit pe Dascălu în luna septembrie preşedinte CA, la cererea acţionarului majoritar, Ministerul Economiei, iar Constantin Roibu a rămas directorul general al combinatului.

Totodată, compania a publicat joi convocarea acţionarilor pentru 12 martie, pentru a discuta iniţierea procedurii de selecţie a unor noi administratori.

Ariton a emis în iulie un ordin prin care preşedintele CA al Oltchim nu poate îndeplini simultan şi funcţia de director general al companiei.

Dascălu a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în perioada 2005-2010.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile Oltchim.

Acţiunile Oltchim au încheiat şedinţa bursieră de miercuri în scădere cu 2,42%, la 1,17 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 401,55 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO