Burse - Fonduri mutuale

De ce nu mai afişează Asociaţia Administratorilor de Fonduri numărul de investitori pe fiecare fond în parte?

De ce nu mai afişează Asociaţia Administratorilor de...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

10.02.2022, 07:24 397

♦ Cea mai recentă raportare a AAF a venit şi cu o surpriză: din statistici a dispărut numărul de investitori, un indicator relevant pentru o industrie care atrage din ce în ce mai multe persoane pe fondul unor randamente semnificative.

Oricine accesează site-ul Aso­ciaţiei Administratorilor de Fonduri din România (aaf.ro), unde sunt prezentaţi principalii indicatori ai industriei care a ajuns la active de 52 mld. lei şi un număr de 546.000 de investitori, precum randamente, active, categoria de fonduri, poate observa că din statistici a dispărut nu­mărul de investitori la nivel de fond, fiind publicat doar cel pe categorie de fonduri – obligaţiuni, acţiuni ş.a..

Cu alte cuvinte, pe site este afişată acum valoarea activelor, randamentul pe 12 luni şi 36 luni, dar fără numărul de investitori pentru fiecare fond în parte, un indicator relevant pentru o industrie care începe să atragă din ce în ce mai multe persoane pe fondul unor randamente semnficative.

Schimbarea a intervenit pentru luna decembrie – cea mai recentă raportare, totodată fiind şters şi numărul de investitori din arhivă, adică, de exemplu, noiembrie 2021, septembrie 2021 şi aşa mai departe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO