Burse - Fonduri mutuale

Dintr-o dată, ASF îi cere lui Templeton să facă investiţii, nu lichidări la Fondul Proprietatea

Dintr-o dată, ASF îi cere lui Templeton să facă...

Autor: Roxana Pricop

11.01.2016, 00:07 2913

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obli­gat Franklin Templeton să prezinte acţionarilor Fon­du­lui Proprietatea (FP) în ce măsură răscumpărările şi re­tur­nă­rile de capital au avut efectul scontat şi să le prezinte so­lu­ţii alternative care să fie corelate cu obiectivul fun­da­men­tal de administrare, respectiv reinvestirea banilor ob­ţi­nuţi din vânzarea activelor pe baza unei strategii bine definite.

Este pentru prima oară când arbitrul pieţei de capital se im­plică în administrarea Fondului Proprietatea, cea mai li­chi­dă companie de la bursa din Bucureşti, şi sugerează că ad­ministratorul Franklin Templeton ar trebui să facă in­vestiţii cu banii obţinuţi din vânzarea acţiunilor din por­to­foliu, nu doar să îi folosească pentru răscumpărarea de acţiuni. „ASF sugerează că Templeton ar trebui să facă investiţii cu banii obţinuţi din vânzarea activelor, deşi nu este normal ca o autoritate să se implice în administrarea unei societăţi pe acţiuni care a primit acordul acţionarilor cu privire la strategia de investiţii pe care o aplică în prezent administratorul“, a spus un analist.

Din 2013 până în prezent, Templeton a vândut acţiuni în valoare de 2 mld. lei din portofoliul FP, bani pe care ulterior i-a folosit pentru a alimenta răscumpărările de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO