Banca reia astfel plata de dividende după trei ani de pauză. Dividendul brut pe acţiune propus de conducerea băncii este de 0,32 lei, echivalent unui randament al dividendului de 3%. Spre comparaţie, BRD plăteşte persoanelor fizice pentru un depozit la termen în lei o dobândă de 1,5% pe an.
Propunerea de dividend este în linie cu aşteptările analiştilor, astfel că impactul anunţului făcut vineri de bancă a fost relativ redus în piaţă. Acţiunile BRD au scăzut vineri, 11 martie, cu 0,19% până la o cotaţie de 10,58 lei/unitate. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii de la bursă, inclusiv BRD, a scăzut cu 0,12% vineri.
Data de înregistrare pentru încasarea de dividende de la BRD este 3 mai. Grupul francez Société Générale va încasa dividende în valoare de 134 milioane de lei, în contul participaţiei de 60,16% din capitalul BRD. Fondul Proprietatea, al doilea cel mai mare acţionar cu 3,64% din capital, va încasa dividende de 8,1 mil. lei. SIF Transilvania, cu o deţinere de 3,48% din acţiunile BRD, va încasa dividende de 7,7 mil. lei, iar SIF Oltenia va încasa dividende în valoare brută de aproape 6 mil. lei în contul deţinerii de 2,69% din capitalul BRD.
Acţionarii băncii urmează să voteze propunerea de dividend în Adunarea Generală din 14 aprilie. Tot atunci, aceştia trebuie să voteze reînnoirea mandatului de administrator al lui Philippe Charles Lhotte pentru o perioadă de patru ani începând cu data de 13 septembrie 2016 şi să voteze bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.
Acţiunile BRD au un minus de 12% în acest an, titlurile băncii revenindu-şi într-un ritm mai lent decât restul pieţei după corecţiile ample din luna ianuarie, în principal din cauza posibilului impact al intrării în vigoare a legii dării în plată. Pentru ultimele 12 luni, titlurile BRD afişează însă un câştig de 10%.