Burse - Fonduri mutuale

Două consorţii s-au înscris în cursa pentru listarea Nuclearelectrica pe bursă

01.10.2012, 00:02 403

Consorţiile Swiss Capital - BT Securities şi Intercapital Invest - Wood & Company (Cehia) au depus oferte pentru intermedierea ofertei prin care producătorul de energie Nuclearelectrica se va lista la bursă. Swiss Capital este lider în consorţiul din care face parte, iar al doilea sindicat este condus de Wood & Company, potrivit Ministerului Economiei. Consorţiul Swiss Capital - BT Securities va fi ajutată de firma americană de brokeraj Auerbach Grayson & Company, partenerul extern al consorţiului, care poate vinde acţiunile din ofertă pe pieţe externe.

Auerbach Grayson & Company este specializată în pieţe emergente şi de frontieră şi tranzacţionează în peste 130 de pieţe la nivel global, reprezentând în principal fonduri de investiţii americane. Firma lucrează cu parteneri exclusivi în pieţele unde are clienţi activi, iar în România colaborează cu Swiss Capital, cel mai mare broker local. Casa cehă de brokeraj Wood & Company este partener cu BT Securities în oferta de la Transgaz, iar Swiss Capital a participat alături de Intercapital Invest la oferta Transelectrica.

În prezent, Swiss Capital lucrează la oferta de la Tarom. Intercapital Invest a făcut parte din consorţiul care a intermediat oferta secundară prin care statul a vândut în martie 15% din acţiunile Transelectrica. Firma este implicată şi în ofertele de vânzare pe care statul le va derula la Romgaz şi Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO