Burse - Fonduri mutuale

Dragoş Bîlteanu ar putea deveni regele SIF-urilor dacă va prelua şi controlul SIF Muntenia

Dragoş Bîlteanu ar putea deveni regele SIF-urilor dacă va prelua şi controlul SIF Muntenia

Dragoş Bîlteanu, 35 de ani, a preluat în luna decembrie funcţia de preşedinte al SIF Banat-Crişana (SIF1) de la Ioan Cuzman, care a cedat puterea după 20 de ani la cârma societăţii. El este membru al consiliului de administraţie al SIF Banat-Crişana din ianuarie 2010, iar la începutul lui 2012 a fost numit vicepreşedinte al CA, pregătindu-şi astfel saltul către funcţia de preşedinte. Bîlteanu este absolvent de ASE şi deţine un master în administrarea afacerilor obţinut în 2005 la Şcoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA. El controlează mai multe firme, însă cea mai prolifică este Romenergo, companie cu operaţiuni în sectorul energetic, prin care a preluat şi 5% din acţiunile SIF Banat-Crişana. Un alt sector în care activează este cel imobiliar, Bîlteanu deţinând clădiri de birouri în Bucureşti. Foto: Silviu Matei El a intrat şi în atenţia presei mondene după ce s-a căsătorit în primăvara anului 2011 cu cântăreaţa Cristina Rus.

Autor: Roxana Pricop

17.02.2013, 18:41 347

Intenţia SIF Banat-Crişana (SIF1), cu active în gestiune de aproape 1,4 miliarde de lei, de a prelua controlul SAI Muntenia Invest, societatea care administrează activele de 1,09 miliarde de lei ale SIF Muntenia (SIF4) de la Grupul Financiar Muntenia a lăsat cu gura căscată întreaga piaţă de capital. Niciodată în istoria de douăzeci de ani a SIF-urilor nu a existat o intenţie din partea unui SIF de a prelua controlul, direct sau indirect, asupra unui alt SIF, acestea ducându-şi separat destinele pe bursă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO