Burse - Fonduri mutuale

Dumitru, Raiffeisen Bank: România este vulnerabilă la mişcările de capital. Trebuie să ne facem temele ca să nu fim "taxaţi" prea mult

Dumitru, Raiffeisen Bank: România  este vulnerabilă la mişcările de capital. Trebuie să ne facem temele ca să nu fim "taxaţi" prea mult

Autor: Mihaela Claudia Medrega

09.08.2011, 13:28 913

Pieţele sunt nervoase şi cuvântul de ordinepe pieţe este incertitudinea, iar România este vulnerabilă şi, caorice ţară, poate să fie influenţată de tensiunile externe prinmecanismul fluxurilor de capital, a declarat Ionuţ Dumitru,economistul-şef al Raiffeisen Bank.


El consideră că România nu trebuie să se abată de la politicileîncepute, fiind necesar să continue să-şi facă "temele" pentru a nufi taxată mai mult de pieţe.


"În mod cert suntem vulnerabili, deşi nu la fel ca în 2008. Caorice ţară, putem să fim influenţaţi prin mecanismul fluxurilor decapital. Oricum vom fi taxaţi, toate ţările vor suferi pe canalulfluxurilor de capital. Important este să nu ne abatem de lapoliticile începute", a afirmat Dumitru, care este şi preşedinteleConsiliului Fiscal.


El nu crede că o decizie poate rezolva problemele apărute pe planinternaţional care sunt "adânci" şi "serioase". "Nu ştiu cum vorreacţiona guvernele occidentale. Cert este că pieţele suntnervoase. Se constată că situaţia este serioasă. Nu cred că odecizie poate rezolva problemele rapid".

AFACERI DE LA ZERO