Burse - Fonduri mutuale

După 10 ani de la apariţia turbulenţelor care prevesteau criza, acţiunile holdingurilor de lux au crescut de câteva ori mai repede ca piaţa

După 10 ani de la apariţia turbulenţelor care...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.10.2017, 00:06 346
Cele mai mari holdinguri de lux ale lumii au trecut printr-un deceniu foarte profitabil, în pofida faptului că lumea a traversat una dintre cele mai dure dezastre financiare din istorie, cu reverberaţii în toate colţurile lumii.
 
Cu toate acestea, susţinute de o cerere tot mai mare din zona Asiei, vânzările brandurilor de lux au crescut considerabil în această perioadă, iar valoarea de piaţă a conglomeratelor ce controlează piaţa luxului, estimată la 200 miliarde dolari anual, a crescut cu mult peste piaţă.
 
LVMH, cel mai mare holding de lux al lumii, în portofoliul căruia intră peste 70 de branduri, printre care se numără: Louis Vuitton, Moët, Hennessy, Se­pho­ra, Guerlain sau Givenchy, a ajuns cea mai valoroasă companie listată pe piaţa de capital pariziană, surclasând compa­nia petrolieră Total. Acţiunile LVMH afişează o apre­ciere de aproape 180% în această pe­rioa­dă, în condiţiile în care indicele Euro STOXX 50, ce reuneşte cele mai im­por­t­ante 50 de companii de pe continent, a crescut cu aproape 30% în aceeaşi pe­rioadă. LVMH, controlată de Ber­nard Arnault, cel mai bogat om al Fran­ţei, cu  o avere de 60 mld. dolari, a ajuns la o capitalizare bursieră de 124 mld. euro, după o creştere de 35% a acţiu­nilor grupului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO