Burse - Fonduri mutuale

După ce a luat activele Amonil, Chemgas Holding îi ia şi angajaţii

Autor: Andrei Chirileasa

18.10.2010, 23:24 29

Producătorul de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (AMO),controlat în proporţie de 51% de două firme înregistrate îninsulele Belize (Zalois şi Jovline), a anunţat că o parte dinsalariaţi şi-au încheiat voluntar contractul de muncă urmând să fieangajaţi de firma Chemgas Holding Corporation, care a preluat în2009 şi majoritatea activelor Amonil, prin executare silită.

Chemgas Holding este deţinută la rândul ei de o altă firmăoffshore, Riverside Development, înregistrată tot în insuleleBelize, acţionarii acesteia nefiind cunoscuţi, la fel ca şi încazul Zalois şi Jovline. Amonil este considerat ca făcând parte dingrupul Interagro, alături de alte cinci combinate chimice din ţară,deşi nici Interagro şi nici Ioan Niculae, proprietarul grupului, nufigurează ca acţionari la Amonil.

"Nu am nicio treabă cu Amonil", susţine Ioan Niculae. Combinatulchimic şi-a putut desfăşura activitatea în ultimul an după ce aînchiriat activele pierdute de la Chemgas şi a încheiat cuInteragro un contract de procesare a gazului metan. Transferulsalariaţilor către Chemgas ar putea însemna însă sfârşitul Amonil,ceea ce ar aduce pierderi acţionarilor companiei, printre care senumără şi Salink Limited, un vehicul de investiţii controlat degrupul suedez East Capital. Compania avea anul trecut peste 800 deangajaţi. Acţiunile Amonil au pierdut ieri 3,2% închizând la 0,018lei. Capitalizarea companiei este în prezent de 4,65 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO