Burse - Fonduri mutuale

Electroprecizia vrea să-şi crească profitabilitatea printr-un sistem de salarizare bazat pe performanţă

Autor: Adrian Ionut Cojocar

15.04.2012, 15:33 959

Producătorul de motoare electrice Electroprecizia Săcele (ELZY), deţinut de omul de afaceri Adrian Secelean, mizează în acest an pe un profit net de 7,1 mil. lei la nivel de grup, în creştere considerabilă faţă de rezultatul din 2011, care s-a cifrat la 450.000 de lei în timp ce restul societăţilor din grup au realizat un câştig de 3,7 mil. lei.

Compania a anunţat că în 2012 nu va majora salariile însă intenţionează să-şi îmbunătăţească profitabilitatea prin continuarea restructurării companiei şi prin trecerea la un sistem de salarizare pe bază de performanţă faţă de sistemul actual care este unul global.

În ultimii ani compania s-a restructurat puternic pentru a face faţă condiţiilor vitrege de piaţă şi modul de structurare a activităţii a fost schimbat prin transformarea în holding. Când comenzile au început să scadă drastic în 2009, Electroprecizia şi-a redus numărul de angajaţi de la 1.700 la circa 1.050.

Electroprecizia s-a orientat pe centre de profit, devenind firma care gestionează aceste activităţi prin interemediul unor companii independente la care deţine controlul.

Compania a revenit pe profit în anul 2010 după trei ani de pierderi consecutive."

"Cifra de afaceri pe 2012 va înregistra o scădere de 17 % faţă de cifra de afaceri din 2011 în structura anului 2011. În situaţia în care tranzacţiile intragrup se vor transfera către o piaţă în afara grupului această scădere poate fi atenuată să ajungă între 4 % - 8 %. Se prognozează o creştere medie a cifrei de afaceri de 25 % la activităţiile de fabricaţie de scule speciale, la lucrări şi construcţii şi la prestări servicii de tratamente termice. La restul activităţilor se prognozează o reducere cu aproximativ 15- 20 % a cifrei de afaceri faţă de realizările anului 2011 şi are la bază analizele făcute cu principalii clienţi şi furnizori", spun reprezentanţii Electroprecizia Săcele.

Anul trecut vânzările companiei au urcat cu 14,1%, ajungând la 216,3 mil. lei (51 mil. euro) şi au fost susţinute de comenzile la export în principal pentru motoare electrice şi componente de motoare electrice. Aproape toată producţia Electroprecizia merge în prezent la export.

Pentru 2012 compania are un buget de investiţii în valoare de 2,5 mil. euro destinat în principal modernizării de utilaje şi achiziţionarea unora noi.

Acţiunile Electroprecizia sunt cotate pe bursa RASDAQ şi compania are o capitalzare de piaţă de circa 12,6 mil. lei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO