Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cele mai subevaluate acţiuni de la Bursă după rezultatele la nouă luni: Petrom, BRD şi Banca Transilvania

Finanţe personale. Cele mai subevaluate acţiuni de la...

Autor: Liviu Popescu

26.11.2019, 07:45 1798

Petrom, BRD şi Banca Transilvania sunt cele mai subevaluate acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti pe baza multiplului de piaţă PER (price earning ratio), calculat pe baza rezultatelor financiare aferente ultimelor 12 luni, care le includ astfel şi pe cele din T3/2019, potrivit datelor agregate de Tradeville. Aceste trei acţiuni sunt şi printre cele mai performante din cele care intră în alcătuirea indicelui principal BET, potrivit datelor agregate de ZF.

Astfel Petrom (simbol bursier SNP) este cea mai ieftină acţiune din prima ligă bursieră, cu un nivel al PER de 6,2, urmată de acţiunile BRD cu un nivel asemănător al multiplului, iar Banca Transilvania completează podiumul celor mai subevaluate acţiuni cu un PER de 8,2. Prin urmare, o companie din energie şi cele două mari bănci listate la Bucureşti sunt cele mai ieftine acţiuni din prima ligă bursieră, arată datele agregate de ZF.

Analiştii consideră că poziţionarea şi în acest top înseamnă de fapt că investitorii sunt atenţi la politica de dividende şi la situaţiile financiare ale acestor companii şi îşi construiesc portofoliul în funcţie de respectivele date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO