Burse - Fonduri mutuale

Flavus Investitii a achitat cei 77 mil. euro pentru Tractorul

16.08.2007, 21:31 168

Firma Flavus Investitii, companie administrata de fondul britanic Centerra Capital Partners, care a castigat licitatia pentru preluarea platformei industriale Tractorul Brasov, a achitat integral suma de 77 mil. euro, fara TVA, cu cateva zile inainte de expirarea termenului limita, de pe 15 august.
Potrivit contractului semnat intre lichidatorul uzinei de tractoare, Casa de Insolventa Transilvania si noul proprietar Flavus Investitii, transferul de proprietate s-a facut la 10 august, data achitarii sumei de 77 mil. euro, fara TVA.
"Am achitat suma integrala la data de 10 august. Vom incepe acum studiile de fezabilitate care vor sta la baza unui business-plan amanuntit. Aceste studii vor dura cel putin sase luni. Dupa aceea, se va incepe restucturarea productiei, ceea ce va dura inca cel putin sase luni. Productia nu va incepe decat dupa aceasta perioada. Din experienta noastra, stim ca este altceva cand privesti o societate din exterior si altceva cand incepi studii amanuntite", a declarat Silviu Savin, administrator al Flavus Investitii. Savin controleaza alaturi de Victor Vadaneaux, 47 de ani, fondul de investitii Centerra Capital Partners, partener pentru Romania al fondului de investitii britanic Cheyne Capital, cu active de 20 de miliarde de euro.
El a precizat ca firma intentioneaza sa inceapa productia de tractoare la Brasov "cat de repede posibil", dar nu este exclusa nici posibilitatea derularii altor proiecte, inclusiv imobiliare, pe platforma de 126 de hectare a uzinei. Prima etapa va fi reorganizarea productiei astfel incat societatea sa devina profitabila, iar in decurs de patru - cinci ani sa poata produce cel putin 10.000 de tractoare anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO