Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii private au scos 626 mil. lei peste graniţe

Fondurile de pensii private au scos 626 mil. lei peste graniţe

Autor: Roxana Pricop

14.11.2012, 00:07 1496

Fondurile de pensii private obligatorii au investit 626 mil. lei pe pieţele externe. Contribuţia lor la finanţarea economiilor străine ar putea să crească în detrimentul economiei locale dacă regulile de investiţii vor deveni mai stricte aşa cum îşi doreşte Comisia de Supraveghere.

Comisarii spun însă că principala lor grijă este ca banii de pensie ai românilor să fie în siguranţă şi nu dezvoltarea pieţei de capital. Arbitrul pensiilor vrea să interzică fondurilor de pensii private obligatorii investiţiile în obligaţiuni care nu au rating de investment grade, în imobiliare, în fonduri închise de investiţii şi în fonduri de private equity.

Acum aceste investiţii sunt permise, în unele cazuri cu anumite limitări, iar în viitor ar putea fi permise doar fondurilor de pensii facultative, unde contribuţiile sunt virate voluntar.

Conducerea bursei alături de Asociaţia Brokerilor consideră că aceste modificări vor pune în pericol dezvoltarea pieţei de capital şi indirect creşPorumboiu: La anul va fi mai bine economiei.

De la ora 10 ZF Live, cu Ion Giurescu, vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere, şi Adrian Lupşan, vicepreşedintele Bursei de Valori Bucureşti

Citiţi articolul lintegral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24