Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale ale BT, fara actiuni Banca Transilvania in portofoliu

13.09.2006, 19:54 29

Fondurile mutuale administrate de BT Asset Management, societatea de administrare a investitiilor a grupului financiar Banca Transilvania, au vandut in primul semestru actiunile pe care le detineau la Banca Transilvania, potrivit datelor din rapoartele semestriale ale celor doua fonduri. La finele anului trecut, BT Maxim si BT Clasic detineau impreuna circa 300.000 de actiuni ale bancii, in valoare de circa 85.000 de euro (310.000 de lei).
"Am avut o pozitie pe Banca Transilvania pe care am lichidat-o inainte de data de inregistrare pentru participarea la majorarea de capital. Intentionam ca in perioada urmatoare sa ne construim o noua pozitie pe aceste titluri", a declarat pentru ZF Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management. Fondurile au investit insa in actiunile celorlalte doua banci listate, BRD si Carpatica.
In ultimele luni au circulat pe piata de capital o serie de comentarii privind faptul ca Banca Transilvania ar incerca sa mentina pretul actiunilor proprii la un nivel ridicat inclusiv prin operatiuni derulate de subsidiarele sale, printre care se numara si BT Asset Management.
"Operatiunile derulate de BT Asset Management sustin ideea ca aceste speculatii sunt nefondate", a precizat Hanga.
Absenta actiunilor Bancii Transilvania din portofoliile celor doua fonduri ar putea determina unele diferente la nivelul randamentelor intre fondurile BT si fondurile celorlalti administratori, care asteapta in aceasta perioada incarcarea in portofoliu a actiunilor din cadrul majorarii de capital realizata de Banca Transilvania. Directorul BT Asset Management spune insa ca va recupera aceste diferente datorita participarii la majorarile de capital realizate de Prodplast Bucuresti si Dafora Medias. Atat BT Maxim, cat si BT Clasic detineau la finele lunii iunie participatii importante la cele doua societati.
Cele mai importante plasamente pe Bursa ale celor doua fonduri sunt reprezentate de titlurile SIF. Activele totale ale celor doua fonduri se ridicau la finele lunii august la 8,8 mil. euro (31,2 mil. lei), in crestere cu 50% fata de finele anului trecut.
Actiunile Bancii Transilvania au atins la inceputul acestui an un maxim de 1,51 lei/actiune, dupa care cotatia a scazut, stabilizandu-se in jurul valorii de 1 leu/actiune, in urma majorarilor de capital operate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO